Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz’un erkene çekilme çabası cuntacıların telefon trafiğine yansıdı

15 Temmuz’un erkene çekilme çabası Edirne’deki cuntacıların telefon trafiğine yansıdı. HTS kayıtları incelenen tutuklu Tuğgeneral Arı’nın 2 saat içinde 4 kez ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleriyle konuştuğu belirlendi.



Darbe giriÅŸimine iliÅŸkin, eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı’nın da aralarında bulunduÄŸu 8’i tutuklu 22 asker hakkında Edirne BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz’da Edirne’de konuÅŸlu 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı karargahı ve baÄŸlı birliklerde yaÅŸananlar delilleriyle ortaya konuldu. Dosyada tutuklu TuÄŸgeneral Arı’nın cep telefonu görüşme kayıtları (HTS) incelendiÄŸinde Arı’nın ilk olarak saat 19.33’te ‘kalkışmanın organizatörlerinden’ olduÄŸu deÄŸerlendirilen eski Ä°stanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Özkan AydoÄŸdu ile görüşmesi sonrası 20.43’te karargah binasına geldiÄŸi, daha sonra da yine darbe giriÅŸiminin aktif isimlerinden firari eski albay Uzay Åžahin (saat 20.49) ve ‘Yurtta Sulh’ whatsapp grubunun kurucusu eski binbaşı Mehmet Murat ÇelebioÄŸlu (saat 20.54) ile görüşmeler yaptığı tespitine yer verildi.
 
Aramalarla Arı’ya “kalkışmanın planlanandan öne çekileceÄŸi” bilgisinin verildiÄŸi kanısı not düşüldü. Ä°ddianamede dikkat çeken bir ayrıntı ise jandarma komutanıyla ilgili oldu. Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan’ın darbe yanlılarını vazgeçirmek amacıyla karargaha gittiÄŸi belirlendi. Saat 23.19’da Jandarma Alay Komutanlığı’na gelen Ersan’ın, kalkışmanın ‘korsan’ olduÄŸunu belirterek, TuÄŸgeneral Arı’ya darbe yanlısı kiÅŸilerden gelecek emirlere itibar edilmemesi gerektiÄŸi ÅŸeklindeki sözleri iddianameye yansıdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.